“Slaninica”, godina prva – Intervju sa Petrom Lazićem

Intervju sa Petrom Lazićem

Ove godine nas je ‘’Japanizam’’ oborio na guzice. Kako? Sasvim jednostavno – festival se odenuo u novo ruho, promenivši ime u ’’BaCON“, tj. ’’Beogradsku konvenciju azijske kulture“ (’’Belgrade Convention Of Asian Culture’’). Simpatično prase na poster konvencije i anagram su doveli do neizbežnog stvaranja nadimka’’Slaninica’’. Intervjuisala sam kosplejera Petra Lazića o njegovom nastupu na novoimenovanom festivalu u organizaciji udruženja ’’Sakurabana“.

AVKF: Nedavno ste učestvovali na ’’BaConu’’ ( iliti ,,Slaninici“ ) tj. ,,Beogradskoj konvenciji azijske kulture“ u Domu omladine. Kakvi su Vaši utisci o festivalu?

PL: Pozitivni. Verujem da ovaj festival napreduje svake godine, uvek dobijemo nešto novo. Bilo da je to neka neotvorena tema za tribine, takmičenja, konkursi…

 

 AVKF: Koji lik ste odabrali za Vaš kosplej nastup?

PL: Izabrao sam Duha iz Aladina iliti na engleskom Genie, ali onako kako je prikazan u originalnom crtanom filmu, ne u rimejku.

AVKF: Zašto je baš taj lik odneo prevagu nad ostalim opcijama?

PL: Iskreno, želeo sam da uradim duha, verovatno zbog toga što je do skoro izašao film “Aladin”. Nekako sam samo hteo da negujem to sećanje na pokojnog R.W.-a koji je pozajmljivao glas duhu u originalu.

AVKF: Gajite li emotivnu povezanost prema likovima koje tumačite?

PL: Naravno, svaki lik je za mene izuzetno poseban i drag. Prošle godine, na primer, imao sam priliku da tumačim Ursulu iz ‘’Male sirene’’, koja je moj omiljeni Dizni negativac, kao i lik uopšte iz bilo kog Diznijevog filma. Uzeo sam u obzir i činjenicu da je 2018. bila tridesetogodišnjica smrti dive Divajn, po kojoj je nastala Ursula. Tako da je moj kosplej Ursule bio omaž divi Divajn. Sa svakim likom se povežem na neki način, bilo da je to Zver, Ursula, Duh ili nešto sasvim drugo.

Hvala ti, Petre, a ja sam sigurna da bi ti sama Divajn šeretski namignula u ovom trenutku.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author