Sofijino fantastičarenje – doček julijanske Nove godine

Oklop i vodka – Kako su LARP-eri dočekali julijansku 2019.

Midgard je zaista čudo univerzuma, najviše zbog ljudi i njihovog bizarnog ponašanja, kao i zbunjujućih navika. Bizarnost se najčešće ogleda u tendenciji proslavljanja svega i svačega, od diplomiranja večitih studija do negativnog rezultata u histeriji kupljenog testa za trudnoću. Ono što odlikuje skoro svaki narod je ljubav prema bahanalijama tokom poslednjeg dana stare i ulazak u novu godinu. Budući da nama Srbima (a tu su ponekad i Rusi, Grci, Kopti)  jedan doček, sa svim svojim doživljajima i pratećim efektima, nije dovoljan, stvorili smo proslavu po svojoj meri, koju namerno pogrešno nazivamo Srpskom novom godinom. Željna dodatnog provoda i materijala za ucenu,  kao član LARP društva ,,Angeleon” učestvovala sam u pripremi žuraje za doček „Nove godine 2”.

Počelo je opuštenom nervozom; po svojom starom običaju sam kasnila, ali, za divno čudo ili morbidnu slučajnost, nisam bila jedina. Kad sam stigla u ,,Mesnu zajednicu Čukarica” u ulici Mihaila Valtrovića u Žarkovu, shvatila sam da smo se uključili u brzi voz sa zadocnenjem. Pošto je funkcionisanje pod pritiskom nešto što ipak daje izvanredno pozitivne rezultate, makar što se ,,Angeleona” tiče, uspeli smo da se podelimo uz povike tipa ,,Ti kačiš, a ja sipam”, ,,Kako da isključim ovo?” ,,Ne razvodnu kutijuuuu!”, ,,Sofijaaaaaa, koji ulaz se koristi za mikrofon?”. Nakon što smo ustanovili da imamo (ne)sreću da nikog nije spržila neka jača voltaža, ustremili smo se na postavljanje hrane, pića i muzike i završili smo za tili čas. Žurka je konačno mogla da počne.

Gosti su bili entuzijastični i beskrajno zanimljivi – dolaskom su nas obradovali Nemanja Banović i Tijana Krstonošić iz redova ,,Crvenih gavranova” iz Novog Sada kosplejeri Dimitrije Šobot, Celeluin Ingalaure, Deanna Deather i Milan Borivoje Kostić, drugari Anđela Mandić i Marko Guču, LARP-kolega Mirko Ivanić. Što se tiče ,,Angeleonaca” prisutni su bile sjajne persone poput Marka, Kristine, Vladimira Febe, Milana, Igora Jokića, Vlade (sa Milicom Vlajčić), Vide, Stefana, Lazara i, naravno, nezaobilazne mene.

Đuskalo se, pevalo se, učestvovalo se u igrama ispijanja, low key smo glumili kockare u ,,kocki lažova”, ožderavalo se, vodile umne priče, kovale zavere. Dakle, dešavalo se sve ono što se i inače odigrava kad larperi organizuju srednjovekovni bal pod maskama, kao što je i tog, 12.01.2019, bio slučaj. Naravno, sve je proteklo bez panike i sa maksimalnom dozom peškira, te vam svima, na kojoj god astralnoj ravni, planeti i dimenziji se nalazite, u ime ,,Angeleona” želim srećnu (julijansku) Novu 2019.godinu!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author