Teslin vremeplov

Nakon bestselera „Tajna stare vodenice“ i nastavka „Poljubac princeze Ildiko“, pred Sajam knjiga u Beogradu, će izaći iz štampe i završni deo trilogije „Sedam mačeva“, „Teslin vremeplov“. Kompletna trilogija će na sajmu biti dostupna na štandu Portalibrisa, a uz serijal ide i kolekcionarska kutija i majice sa motivima „srpskih vampira“ Save Savanovića, Arnauta Pavla i Petra Blagojevića. Po rečima autora Miloša Petkovića ovo je, što se tiče priče, najizazovniji roman koji je do sada napisao a, što se tiče pristupa i stila, njegovo najzrelije i najmodernije delo. Recenzenti uvodna dva dela su Ivan Drajzl, muzičar Aca Seltik i glumac Ivan Jevtović.

14249152_1144163518954913_1922580055_n

Siže sa zadnje korice:

„Od Arturovog Ekskalibura, Brutovog bodeža, Džingis-kanove sablje, katane Mijamota Musašija, najvećeg samuraja svih vremena, te Zmajeve kandže Vlada Drakule i, na kraju, Atilinih blizanaca, prošli su kroz pakao, ali sada sedam mačeva iz proročanstva behu u njihovim rukama…

Kada im je grofov poverenik, srpski naučnik Nikola Tesla, saopštio da su tek na pola puta nisu bili sigurni hoće li imati snage sve dok ih Tesla nije odveo u Pećinu vetrova pod Nijagarom i pokazao im vremeplov.

Iako snaga družine beše u zajedništvu, razdvojeni će krenuti put drevnog astečkog hrama Tlaloka. Rudnika zlata u planinama Škotske, gde je mistični pisac Vrila krio tajnu, i u srce Šri Lanke da pronađu gospodara okeanskih dubina.

Svi njihovi pogledi biće upereni ka stazi što vodi do izgubljenog carstva Atlantide, pa u tami neće videti preteću senku goniča sa ožiljkom na licu i čuti šapat Vuka koji je mačeve želeo za sebe.

Završni čin iziskivaće nemoguće. Jedni će u prošlosti spoznati sebe, oni drugi u budućnosti otkriti istinu, a žrtve će pasti jer krv je cena. To prorok pod gvozdenom maskom nikada nije rekao, a  nije ni morao. To su znali još na prvom koraku legende o sedam mačeva…“

Roman „Teslin vremeplov“ sadrži i dve poklon-priče za čitaoce „Dah ledene grobnice“ i „Darovi iz sanduka“, priče iz kojih se i izrodila ideja za ceo serijal. Takođe, kao i u prethodna dva dela, na kraju će se naći dodatak sa pričama o glavnim junacima, legendarnim mačevima i mitovima iz daleke prošlosti.

Pretraži Naslove

Korpa

NAŠI PRIJATELJI