Tražimo saradnike-volontere!

Dragi svi,

Autostoperski vodič kroz fantastiku je neprofitno i nestranačko, volontersko udruženje čiji je glavni cilj promovisanje i podrška fantastici u svim njenim oblicima.

Bavimo se izveštavanjem o fantastici, kritikom i esejistikom, i tome je posvećen naš rad na portalu fantasticnivodic.com, zatim podržavamo mlade i/ili neafirmisane autore kroz naše neprofitno izdavaštvo i aktivno radimo na popularizaciji fantastike. Više o nama možete saznati OVDE (https://fantasticnivodic.com/o-nama/). 

 Izuzetno smo ponosni na preko stotinu volontera koji su od pokretanja portala i osnivanja udruženja sarađivali sa nama. Svako od njih, dao je neki doprinos i svako od njih je poneo deo nas sa sobom.

Ovom prilikom pozivamo da se našem volonterskom timu priključe: autori-tekstopisci za sajt, lektori, ilustratori, dizajneri i prelamači, veb-dizajneri, prevodioci… Ukoliko posedujete i neke druge veštine osim nabrojanih, a procenjujete da saradnja sa nama može biti na obostranu korist – javite nam se! Kontakt adresa je urednik@fantasticnivodic.com a kontakt osoba Kristijan Šarac.

Nudimo vam mogućnost da se bavite onim što vas interesuje i pokreće, naučite nešto novo od iskusnijih kolega, dobijete povratne informacije o svom radu i, ukoliko nemate adekvatnog radnog iskustva, zapravo sebi obezbedite relevantne preporuke. Ali volontiranje kod nas nije isključivo u vezi sa sticanjem prve šanse. Prihvatamo i ljude koji imaju višegodišnje iskustvo i znanje koje su radi da podele sa drugima, i kojima će saradnja sa nama biti prilika da se oprobaju u nekoj sferi koju su zanemarili jureći za karijerom. Dobrodošli su i hobisti, iskreni ljubitelji fantastike, koji žele da na neki način doprinesu onome za šta se zalažemo. Napominjemo da, bez obzira što smo volontersko udruženje, zadacima pristupamo ozbiljno i profesionalno, pa iako smo veoma fleksibilni, određena odgovornost prema preuzetim obavezama se podrazumeva. Imajte na umu, iako je reč o volontiranju, da su mesta uvek ograničena i da se može dogoditi da ne budete odmah primljeni već kada se mesto oslobodi u skladu sa vašim preferencijama. Takođe pogledajte, koje su to prednosti volontiranja i zašto je ponekad korisno volontirati, u tekstu OVDE (https://fantasticnivodic.com/volontiranje-samodoprinos-kroz-doprinos-zajednici/

Ukoliko pak želite na drugi način da podržite naš rad, to možete kupovinom nekog od naših izdanja (sva sredstva ostvarena od prodaje idu isključivo za pokrivanje troškova štampe i distribucije – jer iako naše uredništvo volontira na pripremi izdanja, štamparije i dalje ne rade gratis) ili uplatom donacije za rad udruženja (https://fantasticnivodic.com/donacije/). 

 Srdačan pozdrav,

Redakcija AVKF

About Author