Tribina „Mitologija i savremena književnost“ na Sajmu knjiga u Nišu

Udruženje Štek House iz Niša u saradnji sa 53. Niškim sajmom knjiga i grafike poziva sve zainteresovane na tribinu Mitologija i savremena književnost.

Na tribini, kako kažu organizatori, biće reči o mitologiji, mitologiji u književnosti, na koje sve načine je mitologija zastupljena u savremenoj književnosti i zašto se savremeni pisci okreću njoj, a biće reči i o mitologiji u savremenoj književnosti i obrazovanju.

Kao učesnici najavljeni su Danijela Kostadinović, profesorka Departmana za srpsku i komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, mladi niški pisac fantastike Miloš Petković koji se proslavio trilogijama „Vukovi sudbine“, „Perunov Hroničar“, „Sedam mačeva“, Darko Stanković, novinar našeg portala i Branislav Ranđelović, v.d. direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Za više informacija posetite Facebook event tribine.

O udruženju Štek House-u:

logo

Udruženje Štek House formirano je 2015. godine kao nestranačko, neprofitno i nevladino udruženje sa ciljem poboljšanja kvaliteta života mladih u zajednici. Štek House predstavlja multidisciplinarnu platformu sa ciljem unapređenja života mladih, podrške u realizaciji njihovih ideja, spajanje edukativne, kulturne, ekološke, stvaraličke, ali i komercijalne aktivnosti. To podrazumeva organizaciju izložbi, predavanja, radionica, promocija, koncerata i edukativnih programa. Takođe se zalaže za umrežavanje mladih iz Niša sa mladima iz drugih gradova, ali i državama u okruženju u cilju podizanja svesti i zagovaranja dijaloga na različite teme koje predstavljaju problem mladih na Balkanu. Štek House promoviše pozitivnost, kreativnost, humanost, volonterizam, mlade i talentovane ljude.

O 53. Niškom sajmu knjiga:

14708314_1827705847474654_5337110342839445831_n

 

Ovogodišnji Niški sajam knjiga i grafike je po redu pedeset i treći.

Svečano otvaranje 53. Sajma knjiga i grafike će biti u petak. 25. novembra 2016. godine u 18 časova.

Organizator sajma, Niški kulturni centar, potrudiće se da dovede naše najveće i najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće, sa izdanjima iz oblasti lepe književnosti, umetnosti, arhitekture, građevinarstva, mašinstva, elektronike, informatičkih tehnologija, medicine, farmacije, veterine, ekologije, ekonomije, menadžmenta, sociologije, filozofije, komunikologije, marketinga, istorije, muzikologije, kulturologije, etnologije, estetike, psihologije… I ove godine biće prisutni štandovi sa rečnicima i udžbenicima stranih jezika, izdanjima za decu i antikvarnim knjigama.

Za kupovinu knjiga svi izdavači će omogućiti značajne sajamske popuste.

Sajam knjiga će pratiti i brojne promocije, književni susreti i razgovori, potpisivanje knjiga od strane naših uglednih pisaca i drugi prateći programi.

About Author