Vitezi Trpezarijskog Stola (Knights of the Dinner Table)

Ukoliko ste igrač rolplej (roleplay) igara možda ste čuli za strip pod imenom “Vitezi Trpezarijskog Stola” (Knights of the Dinner Table), za koji bi neki rekli da je životno delo pisca Džolija Blekburna. Famozna situacija u kojoj igrači napadaju strahoviti gazebo je popularizovana u jednom od ranih izdanja ovog stripa. Od 1990. godine pa do danas “Vitezi Trpezarijskog Stola” (Knights of the Dinner Table) je dospeo do kultnog statusa u gejming zajednici. Uprkos prvobitno simplističkom stilu crteža “Vitezi Trpezarijskog Stola” ( Knights of the Dinner Table) je inteligentnom pričom, duhovitošću i nekada neočekivanom dubinom osvojio  pažnju I posvećenost gejmera širom sveta.

Strip prati družinu koja se sastoji od Gejm Mastera (Game Mastera) B.A. Feltona, Boba Hercoga, Dejva Bozvela  i Brajana van Husa, kojima se ubrzo pridružuje i Sara Felton, rođaka B.A. Feltona. Priča prati njihove avanture u svakodnevnom životu, kao i u igrama kroz koje ova grupa prolazi. Jedna od igara, koju družina igra dugi niz godina, nastala je po (tada) fikcionalnoj igri zvanoj Hekmaster, koja je počela kao parodija D&D-a. U svojoj srži “Vitezi Trpezarijskog Stola” (Knights of the Dinner Table) je parodija koja se bavi temama kao što su nesavesni i lenji igrači, power gamingom, osvetoljubivim Gejm Masterima, dinamikom između igrača, kao i između više grupa igrača I mnogim drugim manje-više kontraverznim temama.

Krajem 2013. godine kompanija pod imenom d20 entertejnment dobila je pravo na korišćenje imena “Vitezi Trpezarijskog Stola” (Knights of the Dinner Table) radi izrade veb serijala. Kikstarter (Kickstarter) kampanja je ubrzo potom pokrenuta i isto toliko brzo je postigla uspeh. Godinu dana kasnije pojavila se prva epizoda na Jutjubu .  Međutim, zbog navodnih mahinacija vlasnika kompanije d20 entertejnment, Kena Vitmana, završetak serijala se doveo u pitanje i do sada su u izradi još samo dve epizode. Neki od glumaca koje ćete možda prepoznati su Nejtan Rajs i Kristijal Dojl, koji su glumili Kevina Lodža i Gerija u kultnoj trilogiji Gejmers (The Gamers) iz 2002. godine. U vreme pisanja teksta prvu I jedinu epizodu možete pogledati na zvaničnom kanalu d20 entertejnmenta, mada postoje naznake da će se produkcija serijala uskoro nastaviti.

Osim veb serijala tokom godina su se pojavile i druge adaptacije koje su radili fanovi na svojim Jutjub kanalima. Korisnik Kumeelyun je uradio seriju kratkih animiranih adaptacija, nekih od najboljih momenata iz stripa. Prvu epizodu možete pogledati ovde:

Ukoliko niste upoznati sa serijalom, možete odvojiti par minuta da pročitate par stripova iz veb arhiva. U ovoj arhivi se nalaze mnogobrojna izdanja stripa.

Welcome to KODTWEB.COM

“Vitezi Trpezarijskog Stola” (Knights of the Dinner Table) nije samo zabavno štivo koje će Vas držati preokupiranim satima u toku dana. Ono je takođe i medijum koji (uglavnom) suptilno demonstrira novim kao i starim, igračima šta su dobre prakse u vođenju igara, načine rešavanja nesuglasica između igrača, načine opšteg unapređenja svojih igračkih kvaliteta kao i potrebu za otvorenošću prema novim igračima.

Vidimo se kod moćnog gazeba – HOODY HOO!

Pretraži Naslove

Korpa

NAŠI PRIJATELJI