Akcija AVKF – Vratimo domaću fantastiku u biblioteke

Donosimo vam lepe vesti

Početkom ove nedelje veliki deo tiraža našeg prvog romana „Niz paukovu nit“ poslat je na adrese 78 biblioteka u Srbiji, kao poklon. Rukovodstvo AVKF-a, kao i autor želeli su da svoj prvi roman podele sa širom publikom te su odlučili da knjiga bude dostupna elektronski za besplatno skidanje sa našeg sajta, a zatim i da štampanu verziju podele bibliotekama širom Srbije.

Roman „Niz paukovu nit“ je debitantski roman Mirnesa Alispahića, pisca iz Sarajeva, koji je svojim kratkim pričama već pokazao izuzetan talenat, te samim tim sebe svrstao među one od kojih ćete uvek mnogo očekivati. Ova priča je priča o borbi i suočavanju sa samim sobom, sopstvenim demonima i odlukama, protkana uspomenama i neizbežnim dodirom ljubavne priče koja ne poznaje granice života, dimenzija i stvarnosti.

Osmog marta ove godine roman „Niz paukovu nit“ objavljen je u e-formi. Ovaj roman u izdanju „Autostoperskog vodiča kroz fantastiku“ bio je povod i multimedijalnog projekta, ali i za istoimenu pesmu i album niške grupe Hazel.

Poklanjanje dela tiraža ovog romana je u skladu sa misijom samog udruženja, a to je promocija i popularizacija domaće fantastike. Mladi pisci, čije su knjige već u pripremi u dogovoru sa AVKF će takođe donirati deo primeraka bibliotekama širom Srbije i time pomoći misiji našeg udruženja.

Udruženje „Autostoperski vodič kroz fantastiku“ je nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, koje postoji radi ostvarivanja opštih interesa u kulturi kroz promociju žanra fantastike, edukativnu delatnost i razvoj mladih pisaca, te izdavaštvo, kao i tribine i radionice i razvijanje svesti o sadržini, ulozi i značaju fantastike. Bavimo se medijskim pokrivanjem događaja, književnih izdanja, filmova i drugog sadržaja, koje je u vezi sa fantastikom i izdavaštvom.

Sajt i stranica Autostoperskog vodiča za fantastiku su jedni od vodećih portala u regionu za promociju fantastike. AVKF ima široku mrežu članova, saradnika i prijatelja u celom regionu. Jedan je od portala koji beleži najveći rast čitanosti i koji pokriva najraznolikije oblasti fantastike i veoma širok spektar različitih tema od književnosti, filma, stripa.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *