Aprilska čitaonica stranih naslova – Knjige, plaža i torta

Zdravo svima, kako ste? Kako se nosite sa ovim promenama vremena… nadam se uživate u knjigama, makar i u moje ime jer mene nešto neće priče da uvuku, a ako se isto osećate kao ja, onda  evo nekoliko super preporuka da vas baš izvuku iz tog nekog lošeg osećanja i nečitanja.

Pevaj me zaboravljenog – Džesika S. Olson

 

Izda ne postoji. Barem ne izvan paskošnih zidova operske kuće. Bačenu kao bebu zbog njene sposobnosti da muzikom manipuliše ljudima i njihovim emocijama, spasio ju je Siril, vlasnik operske kuće, koji je štiti i koji joj je dao sklonište u operskoj kući, pod uslovom da koristi svoju magiju da podigne prodaju karata i uživanje posetilaca.

Ali ako je iko ikada pronađe živu, oboje će nastradati. Međutim, sve se to ruši kada upoznaje Emerika Rodina, momka sa predivnim glasom i u čijim uspomenama je možda pronašla način da će se možda izvući iz svog pozlaćenog zatvora.

Ova moderna verzija Fantoma iz Opere je upravo ono što treba ljudima- misterije, magije, romanse i, naravno, muzike.

Izgubljeni u Nikad šumi – Aiden Tomas

 

Prošlo je pet godina od kako su se Vendi i njena braća izgubila u šumi, a samo se Vendi vratila, ali kada su deca u gradu počela da nestaju, svi su se okrenuli ka Vendi u nadi da će ona imati odgovore. U pokušaju da pobegne, Vendi će pregaziti onesvešćenog momka koji je ležao nasred ulice i shvatiti da ipak ne može da pobegne misteriji ovog grada.

Novi, mračniji pogled na priču Petra Pana, pokazaće vam koliko je ova knjiga interesantna.

Plamen – Rozaria Munda

Drugi deo trilogije, koja počinje knjigom Rođen u vatri, ovo je novi serijal fantastike koji ima sve: političku intrigu, revoluciju, misteriju i zmajeve.

Ani i Li su bili samo deca kada je brutalna revolucija promenila njihov svet, obezbeđujući svima – čak i onima niže klase, da polažu test i postanu zmajari.

Njihova priča tek počinje, a iako su zajedno u istom sirotištu i njihovo prijateljstvo nastaje, ne mogu imati drugačije prošlosti, njena porodica niže klase je uništena zmajevom vatrom, dok je njegova aristokratska porodica svrgnuta sa vlasti od strane revolucionara. Ovo je knjiga koju ne možete ispustiti, a vrlo brzo izlazi i treći deo.

 

Gostionica Skyward – Alija Vitli

 

Gostionica Skyward nalazi se unutar visokih zidina zapadnog Protektorata, mesto je sigurnosti, gde se ljudi okupljaju kako bi ispričali priče iz vremena pre rata sa Kitom. Ali sigurnost od čega?

Kita se predala bez prigovora kada je Zemlja napala, a gostioničari Džem i Islei veterani su sa obe strane, koji pate ali imaju malo ožiljaka sve dok se ne pojavi posetilac tražeći pomoć, i podseti ih sve na uznemirijuću prošlost. Interesanta, malo drugačija priča smeštena u svemiru, ali koja se oseća tako bliskom.

 

Most duša – Viktorija Švab

 

A sada nešto za malo mlađe, ali i ako samo želite nešto opuštajuće i zabavno a ipak fantastično. Ovaj serijal Kesidi Blejk se upravo završio ovom knjigom, i savršen je da se ceo pročita za vreme lošeg vremena.

Serijal počinje sa knjigom Grad Duhova, gde pratimo Kesidi Blejk, devojčicu koja može da vidi duhove, i čiji najbolji drug je duh, ali – vrlo interesantan momenat – njeni roditelji su lovci na duhove, koji ih zapravo nikad nisu videli, iako jedan i živi sa njima. Kroz tri knjige proćićete kroz Škotsku, Paris i na kraju Nju Orleans.

 

 

 

I sa time završavamo i ovomesečnu čitaonicu, nadam se da će vas neka knjiga zanimati da je pročitate, pa se čitamo sledećeg meseca.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author