Autostoperska junska čitaonica 2021

Pozdrav, Autostoperi i Autostoperke. Prošao je i maj (mada se to po temperaturi ne bi moglo baš reći) i dolazi nam, polako ali sigurno i jun.

Leto je tu, iza ugla, a sa letom se prikrada i sezona (zaluženih) godišnjih odmora.

Meni je lično jun najomiljeniji mesec.

Počinje leto (đacima i letnji li raspust), i putuje se… na selo… na more… na planinu…inostranstvo, i naravno, na put se nose knjige.
Ja sam uvek nosio uvek knjige sa sobom na put i to, razume se, najviše fantastiku. Meni je kofer uvek prepun… knjiga, pošto se ipak znaju prioriteti prilikom putovanja.

Odaću vam tajnu.

Puno puta se desilo da moram u noć pred put da biram između knjiga i još dve majice ili rezervnih papuča. Odabirao bih knjige pošto sam računao da ću papuče lakše kupiti nego knjigu. Ako nemate ideje šta biste mogli da nosite u svom koferu ovog leta, imamo za vas par predloga iz ponude domaće li fantastike. Ovaj jun obeležeilo je izdavanje nekoliko knjiga odličnog horora, kojeg smo duugo čekali, ali i istorijske fantastike. Za vas koji volite audio knjige takođe imamo nešto posebno.

Vežite se, stavite masku, pa krećemo!

,,Prokletije“, Dejan Ognjanović

Posle mnogo najava i 15 godina mukotrpnog pisanja i istraživanja, treći roman književnog kritičara i proučavaoca horora dr Dejan Ognjanovića, konačno izlazi iz štampe.

,,Prokletije“ su uslovno rečeno nastavak horor romana ,,Naživo“ iz 2003. godine. Priča započeta u ,,Naživo“ doživljava svoju kulminaciju upravo u ,,Prokletijama“ mada autor kaže da je ovo potpuno nezavisno delo koje možete čitati iako niste čitali prethodni roman.

Priča Prokletija smeštena je na sam kraj 1990-ih godina u nepristupačnim planinskim vrletima na tromeđi Srbije (Kosova), Crne Gore i Albanije. Veteran okultnog rata u Bosni, godinu dana nakon povlačenja iz vojnih aktivnosti i velike lične tragedije, istražuje niz neobičnih smrti u psihijatrijskoj bolnici Toponica pored Niša, koje bi mogle imati veze sa Crnim Bratstvom. Ono što će saznati na tom mestu i ono što će na Kosovu doživeti njegov nekadašnji saborac, odvešće obojicu, zajedno sa manjom grupom specijalaca, u srce planinskog venca Prokletija – tamo gde se susreću Podljudsko i Nadljudsko; genije i ludilo; čovek i natčovek; evolucija i devolucija… Sudar suprotnosti u žestokom kovitlacu krvi, koji vodi iza krvi, iza mesa… ka Novim/Starim Bogovima? Ili – u Ništavilo

Ako želite da saznate šta vreba na Prokletijama, obratite se autoru na blogu Cult of Ghoul, gde se nalazi uputstvo kako naručiti knjigu.

,,Besan 3’’, grupa autora

 

 

 

Projekat ,,Besan“ koji okuplja autore horora iz regiona, objavio je svoju treću zbirku horor proze. U ovoj zbirci, moće će te da čitate 14 autora iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Ono što ovu zbirku izdvaja u odnosu na slične zbirke je to što svaki od autora piše na svoj, specifičan način i ima svoj jedinstven stil – svaka od 14 priča koju su napisali predstavlja kapiju ka posebnoj vrsti strave.

Ako želite da se kvalitetno uplašite ovog juna čitajući, naručite ovu zbirku na zvaničnoj stranici ,,Besan 3“.

 

,,Balkanski mol, Drakula, Tihomir Stevanović“

 

 

Iz ,,Otvorene knjige“, stiže nam ,,Balkanski mol, Drakula“ autora Tihomira Stevanovića.

Bazirajući svoj roman na zastrašujućim legendama i ništa manje strašnim zapisima hroničara, o strašnom Vladu Cepešu, vladaru Transilvanije, Tihomir Stevanović nas uvlači u svoj roman u kojem se prepliću stvarnost i mit, junaštvo i demonska surovost.

Šta je istina a šta legenda, šta fantastika a šta surova realnost, saznaćete ako pročitate ovaj intrigantni roman. Između pravde i nepravde, dužnosti i koristi, etike i politike, ljubavi i mržnje, Tihomir Stevanovoć vešto i promišljeno gradi i osvetljava nedovoljno poznatu stranu uzbudljive istorijske price o Vladu Drakuli i njegovoj vladavini.

 

,,Dronstad, karantin“, Nenad Jevtić (audio izdanje)

 

Za sve vas koji lično preferirate audioknjige, pripremili smo vam uzbudljivi roman našeg autora Nenada Jevtića ,,Dronstad: Karantin“ u audio formatu.

Dronstad je sarvemeni roman vojne fantastike, nabijen akcijom, pažljivo osmišljen i zaokružen, a čitaocu predstavljen kao poligon, simbolično karantinski zatvoren, na kome se ispituje da li je dašak ljudskosti i zrno svetlosti dovoljno da se stvari pokrenu ili je tama i beznađe ipak preovlađujuće.

Vaš primerak u audio izdanju možete kupiti putem aplikacije ,,Digitalne Dosade” u Google Play prodavnici, a ukoliko preferirate štampanu ili elektronsku verziju, možete je naći u onlajn prodavnici na sajtu ,,Autostoperskog vodiča”.

About Author