Deadpool već u produkciji

Neizrecivo komičan, beznadežni romantik i brbljivi plaćenik, vratiće se u bioskope sa trećom instalacijom. Još nije potvrđen datum prikazivanja, ali se spekuliše da će to biti 2020. godine, možda pre Crne Udovice najavljene za 1. Maj, kao prvi film u Fazi 4 Marvelovog Univerzuma. Rajan Rejnolds koji tumači Deadpoola, u razgovoru sa voditeljima jednog američkog talk-show-a, izjavio je da Marvel i stara ekipa iz predhodnih filmova rade na snimanju trećeg dela. Još nije poznato koliko je odmakla produkcija i s kakvim zapletom će nas obradovati, ali se da pretpostaviti da se tim pri snimanju posvetio kreativnim idejama kako da kvalitet i radnju podignu na viši nivo. Predhodni uspesi sa Deadpool (2016) i nastavkom Deadpool 2 iz (2018), dovoljni su podsticaj da se ovaj nastavak pokaže kao kruna franšize.

Za razliku od drugih Marvelovih ostvarenja, producentska mašinerija iza Rajana Rejnoldsa se odlučila da tizere za film umota u misteriju i ne daje previše nagoveštaja šta možemo očekivati. Tizeri su uspeli da zainteresuju javnost oslonivši se na duh junaka i stil u kom je film snimljen. Isto se može očekivati i pri trećem nastavku, možda čak i nešto sasvim novo i eksperimentalno. Očekujemo da ubrzo vidimo i tizer, propisnu najavu filma, kao i još vesti koje se tiču junaka s licem „avokada koji je opštio sa mnogo starijim avokadom“.

Dizni je 20. Marta 2019, za 71.3 biliona dolara otkupio FOX, time i likove na koje je držao prava, kao što su X-men i Fantastična četvorka. Za treći nastavak, po opisu ovog filma na IMDB-u, spekuliše se o pojavi nekog od kultnih likova X-men sage, s akcentom na zadržavanje X-tima kao glavne postave u delu. Hoće li treći deo biti čist nastavak drugog u kome se obrađivala tema postanka X-tima i dogodovštine koje su usledile nakon formiranja borbene ekipe, ostaje da se vidi. Pored razvoja Faze 4 u Marvelovom Kinematografskom Univerzumu, koju krase intrigantni naslovi, Deadpool se ne nalazi na toj listi. Najverovatnije se radi o, za sada zasebnoj sferi koja će se naknadno priključiti sagi Osvetnika ili ostati izdvojena. Razlog zašto je možda pametnije da Deadpool ostane po strani jeste ideja da mu se tako dozvoljava da zadrži “R” ocenu i upotrebu kočijaškog rečnika, crnog humora i prikaza esplicitnih scena. Ukoliko bi se Deadpool priklonio Osvetnicima, jasno je da će Dizni insistirati da pogani plaćenik začepi svoju gubicu i povinuje se pravilima. Ipak, ushićeni fanovi „Fredi Krugerovskog oralnog opštenja s topografskom mapom Jute“, prenose govorkanje da će se Deadpool epizodno pojaviti u filmu Doktor Čudni i Ludi Multiverzum, planiranog za početak snimanja u toku 2020. godine. Pre tog filma, dolaze nam Crna Udovica i Večiti koji se uveliko snimaju.

Koja su vaša mišljenja i nadanja povodom ovih vesti? Da li je kvalitet produkcije u MCU počeo da opada? Kakvi su vaši utisci o predhodna dva dela Deadpool-a?

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author