KONKURS ZA 11. MEĐUNARODNO TAKMIČENJE ZA NAJBOLJI MANGA STRIP!

Konkurs za prijavu na 11. Japanski međunarodni konkurs za najbolji manga strip otvoren je od 17. marta do 16. juna 2017. godine. Konkurs je otvoren za sve mangake širom sveta. Ova vest pojavila se na zvaničnom sajtu Manga takmičenja (http://www.manga-award.mofa.go.jp).

Prema propozicijama konkursa takmičari se bore za Zlatnu i Srebrnu medalju u konkurenciji za najbolji manga strip. Zlatna medalja pripašće najboljem manga crtaču, dok će Srebrnu medalju dobiti tri drugoplasirana rada. Pored toga, dobitnici nagrada biće pozvani na desetodnevni boravak u Japanu, povodom ceremonije dodele nagrada koja će se održati u Tokiju u februaru 2018. godine.

Na ovaj konkurs mogu se prijaviti svi crtači manga stripa čije je delo nastalo u proteklih tri godine od datuma apliciranja na konkurs. Za slanje radova neophodno je popuniti prijavnicu i ispuniti uslove predviđene konkursom.

Za sada očekujemo zvanično obaveštenje Japanske ambasade u Srbiji.

Vaše radove možete slati preko Ambasade (o tome više nakon zvanične objave na sajtu Japanske ambasade), ili direktno na adresu:

P.O.Box

MBE15 The Eleventh Japan International MANGA Award Executive Committee

B1F Yuraku-cho bldg.

1-10-1 Yuraku-cho, Chiyoda-ku, Tokyo, JAPAN

Postcode: 100-0006

Da se podsetimo…

Na prošlogodišnjem takmičenju Zlatna medalja otišla je u Belgiju, za mangu pod nazivom „Gospodar oružja“ (Le Maitre D`armes), mangake Žola Parnota, rađenu po priči Ksavijera Dorisona.

Srebrne medalje otišle su u Kinu („Lešinari“, HAN Zuzheng), Belgiju („Srce tame“, Laura Iorio & Roberto Ricci; Marco Cosimo D’amico & Laura Iorio ) i Vijetnam („Kapija podzemlja“, Can Tieu Hy).

Nadamo se da će ove godine neka od nagrada doći i u Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *