Poslednje epizode serije ,,La casa de papel”

Poslednje epizode poznate serije ,,La casa de papel” odnosno ,,Kuća od papira” izašle su 3. decembra na Netfliksovoj platformi.

Verni gledaoci nestrpljivo su isčekivali drugi deo pete sezone od 3. septembra. Konačno, poslednjih 5 epizoda serije stiglo je u javnost.

Prvi deo poslednje sezone obeležila je smrt glavne junakinje, poznate pod imenom Tokio. Njen odlazak zaintrigirao je fanove i mnogi su počeli da preispituju mogućnost srećnog kraja. Helsinkijevo teško zdravstveno stanje, Riovo slomljeno srce nakon gubika voljene i Stokholmin mentalni krah pojačali su strah gledalaca.

Omraženi Cezar Gandia koji je u 4. sezoni nemilosrdno ubio glavnu junakinju Nairobi, konačno je ubijen. Međutim, dalji planovi policije na čelu sa pukovnikom Tamajom ostali su neizvesni. Saznaćemo da li je Tokio uspela da granatom raznese sve vojnike koji su ušli u banku. Otkrićemo i šta će Alisia uraditi nakon što je pobegla od Profesora. Da li će konačno stati na stranu pljačkaša nakon izdaje kolege Tamaja ili će do kraja pokušavati da potpuno sama svoju bebu i sebe spasi zatvora?

U poslednjim epizodama, saznaćemo da li su glavni likovi uspeli da iznesu zlato iz Banke Španije. Neizvesno je da li su planovi i proračuni Berlina, Palerma i Profesora potpuno dobri. Najmanja greška može da bude kobna za sve članove ekipe. Otkrićemo da li će policija uspeti da ih razotkrije.

Pored toga, ostale su nerazjašnjene uloge sina Rafaela i supruge Tatjane glavnog junaka Berlina. Podsetimo se, Berlin je, znajući da je smrtno bolestan, žrtvovao svoj život zarad tima i poginuo na kraju 2. sezone. Na ovaj način, preostali partneri uspeli su da prežive i pobegnu sa novcem. Saznaćemo da li će se Rafael priključiti pljačkašima i pomoći im da pobegnu sa zlatom ili će, naprotiv, raditi protiv glavnih junaka. Otkrićemo i da li su Tatjana i Alisija povezane kao što su mnogi spekulisali.

Ono što je najvažnije jeste da ćemo saznati da li će naši omiljeni kriminalci uspeti da izađu iz pljačke kao pobednici. Hoće li poznate maske pasti pre dolaska do cilja? Hoćemo li izgubiti još nekog dragog lika? Videćemo i da li će pljačkaši zadržati podršku naroda i ostati upamćeni kao junaci, a ne kao zlikovci.

Sve odgovore dobili smo u scenama poslednjih pet epizoda koje nas čekaju da ih pogledamo. Fanovi se teškog srca opraštaju sa serijom koja se emituje još od 2017. godine. Ipak, krajnje je vreme da se ova popularna priča završi i da dobijemo konačni rasplet koji dugo očekujemo. Bella ciao!

Autor: Elena Gligorijević

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author