Suluda lista trash filmova i horror komedija za Dan zaljubljenih

Ovo nisu filmovi, koje biste gledali na prvom dejtu osim ako niste odveli na taj dejt samog sebe i malo ste udareni. Ako očekujete neku uzvišenu dimenziju, katarzu i slično ovde ih možda naći nećete. Međutim, možda se zabavite ako i vi i vaša nežnija polovina niste za tradicionalne romantične drame ili komedije za veče, koje ćete provesti zajedno. Ima ih zapravo mnogo. Ovo je mala lista onoga što bi mi prvo palo na um ako me neko pita šta da gleda, a da je otkačeno.

Ovo su filmovi, kojima se vrlo rado vraćam. Pre svega su urnebesni, uglavnom loše odglumljeni, imaju mnoštvo rupa u scenariju, loše glumce i reditelje, do te mere da su zapravo genijalni. Svakako ako vam se ova lista svidi, možda vam ubuduće napravim slične liste svega onoga što ste propustili a što bi valjalo pogledati za života.

Chilleramma (2011)

Reditelji: Adam Grin (Adam Green), Džo Linč (Joe Lynch), Ber Mekriri (Bear McCreary), Adam Rifkin (Adam Rifkin), Tim Salivan (Tim Sullivan)

Scenario: Adam Grin (Adam Green), Džo Linč (Joe Lynch), Ber Mekriri (Bear McCreary), Adam Rifkin (Adam Rifkin), Tim Salivan (Tim Sullivan)

Glumci: Adam Rifkin (Adam Rifkin), Sara Mač (Sarah Mutch), Rej Vajz (Ray Wise)…

Chilleramma je omnibus horor komedija, sačinjena od 5 delova. Svaki od ovih delova postoji za sebe i svi se sklapaju u celinu delom Zom-B-Movie. Zapravo, sasvim slučajno sam naletela na ovaj film kad mi je neko iz zezanja poslao scenu u kojoj ogroman spermatozoid (Wadzilla) pokušava da oplodi Kip slobode. Sem toga, ovde ćete imati prilike da vidite zanimljivu parodiju na Adolfa Hitlera, Anu Frank i Golema, kao i na to kako nastaju zombiji i mačkodlaci. Nije za celu porodicu, osim ako niste porodica Adams. Ako jeste, prijatno vam bilo.

Voices (2014)

Reditelj: Marđan Satrapi (Marjane Satrapi)

Scenario: Majkl R. Peri (Michael R. Perry)

Glumci: Rajan Rejnolds (Ryan Reynolds), Gema Arterton (Gemma Arterton), Ana Kendrik( Anna Kendrick)

Neko će reći da ovo ostvarenje francuske književnice u ulozi reditelja i Rajana Rejnoldsa kao sjajne zvezde Holivuda ne zavređuje mesto na ovoj listi, ali pustite me da vas uverim u suprotno. Zapravo i u filmu Chilleramma imamo pojavljivanje više poznatih zvezda (aka Erik Roberts kao general Bukkake). Film je zapravo crna komedija, rađena u stilu britanskih filmova iz osamdesetih i kultnih serija poput Men behaving badly. Ono što je zapravo genijalno u samom filmu je ličnost protagoniste. Šta sve može da prođe pogrešno ako pričate sa svojim zlim ljubimcem i izvedete devojku u koju ste zaljubljeni na dejt saznaćete ako pogledate film. Preporuka je da ako ste gadljivi ne jedete picu za vreme filma.

Samurai Cop (1991)

Reditelj: Amir Šervan (Amir Shervan)

Scenario: Amir Šervan (Amir Shervan)

Glumci: Robert Zdar (Robert Z’Dar),Metju Karedas (Mathew Caredas), Dženis Farli (Janis Farley)

Samurai Cop Deadly Vengeance (2015)

Reditelj: Gregori Hatanaka (Gregory Hatanaka)

Scenario: Rič Maleri (Rich Mallery), Toni T.L. Jang (Toni T.L. Young), Gregori Hatanaka (Gregory Hatanaka) , Amir Šervan (Amir Shervan)

Glumci: Metju Karedas (Mathew Caredas), Mark Frejzer (Mark Frazer), Bai Ling (Bai Ling)

Pre svega, ako niste gledali prvi deo ovog filma to vam je obavezna literatura. Ovo je parodija na sve one akcione filmove iz devedesetih (ako uopšte postoji potreba za takvom parodijom). Ja sam volela te filmove počev od Američkog ninđe pa do svih filmova Dolfa Langrena, Stivena Sigala i Žan Kloda Van Dama. Dakle, u pitanju je klasik u kome je američki policajac vežbao sa starim japanskim majstorima i ume da koristi katanu. Dodajte tome beskrajne monologe bez smisla, lošu glumu, duge scene neverovatnih tuča, dijaloge iz osrednih porno filmova i loš japanski. Ali, to vam je samo prvi deo. U drugom delu čuvena zvezda filma The Room Tomi Vizo je sajber japanski samuraj, dakle još nasilja.
P.s. Da ne zaboravim, ko voli Bai Ling ona je ovde jedna luda kučka, koja zamišlja kako vodi ljubav (na vrlo romantičan način) sa glavnim junakom dok se ubiše kao stoka.

VelociPastor (2018)

Reditelj: Brendan Stir (Brendan Steere)

Scenario: Brendan Stir (Brendan Steere)

Glumci: Alisa Kempinski( Alyssa Kempinski), Greg Koan (Greg Cohan)

Darvinova teorija i biblijska dogmatika u jedno se spoje kad sveštenik shvati da je dinosaurus. Nije vic. To je zapravo radnja filma. Nakon smrti roditelja sveštenik odlazi u Kinu da bude misionar i tamo shvati da je dinosaurus. Malo gricne ponekog od svoje novopečene ili nedopečene pastve. Ako očekujete akciju scene borbe su nerealne. Doduše, nije realno ni da sveštenik postane dinosaurus, ali čudni su putevi Gospodnji.

Hercules (1983)

Reditelj: Luiđi Kozi (Luigi Cozzi)

Scenario: Luiđi Kozi (Luigi Cozzi)

Glumci: Lu Ferinjo (Lou Ferrigno), Bred Haris (Brad Harris), Sibil Daning (Sybil Danning)

Razne ste priče gledali o Herkulu ali ovakvu niste. Ako ste voleli one stare Moćne rendžere i epizode Star Treka sa Vilijamom Šetnerom i otužnim efektima ovaj film ćete obožavati. Posebno omiljeni momenat će vam biti kad ga napada ogromna mehanička metalna muva, koju najjači junak u univerzumu ubije gredom. Nije Džef Goldblum, ali može da prođe. Jesam li pomenula da se radnja dešava u svemiru? Ako ne, da, dešava se. Računajte na još mnogo sklepanih mehaničkih bića, grčkih toga, mišića i laserskih zraka. Naravno, sve ovo prati i ljubavna priča, šetnja po dugi i hepiend.

Cecil B.DeMented (2000)

Reditelj: Džon Voters (John Waters)

Scenario: Džon Voters (John Waters)

Glumci: Melani Grifit (Melanie Griffith), Steven Dorf (Stephen Dorrph)

Znate onaj momenat kad vam se čini da vic koji ste čuli je urnebesan i jedva čekate da ga ispričate? Onda ga ispričate i niko se ne smeje, jer ste žurili ili jer je samo vama smešan. Takav je ovaj film. Parodija na sjajno vreme Holivuda i Sesila B. Demila, koja je verovatno na neki način trebalo da skrene pažnju na sjaj i bedu crvenog tepiha. I onda su unajmili Melani Grifit da glumi glavnu ulogu i dobila je čak dve nominacije za najgoru žensku ulogu. Ali, gledajte to sa vedrije strane jer Melani Grifit i ovako ne zna da glumi, što ovaj film zapravo čini urnebesno zabavnim za gledanje. Cela fabula radnje u kojoj glavna zvezda postaje anarhista i borac protiv tiranije Holivuda zapravo je nalik na skeč nekog umetnika performansa, koji veruje da to što će sebi zapaliti kosu nije akt protiv njegove lude glave već akt protiv režima. Urnebesno, sve u svemu

Fido (2006)

Reditelj: Endrju Kari (Andrew Currie)

Scenario: Robert Čomiak(Robert Chomiak), Endrju Kari (Andrew Currie)

Glumci:Kesun Loder (Kesun Loder), Bili Konoli (Billy Connolly)

Da li biste držali zombija kao kućnog ljubimca ili slugu?

” Jes, pa da me uape za nogu” je i moj odgovor.

Moj slatki mali kućni zombi je malkice podivljao, a i zaljubio se. Eto, to se desilo. U svetu u kom su zombiji inkorporirani u društvo, čiste kuće, igraju se sa decom, jedna sitna glupost malo prodrma stvari. Zapravo, vrlo je simpatična i romantična priča sa malo grickanja i jedenja ljudskog mozga. Naravno, sve vade i slatke američke domaćice i moda pedesetih. Uživajte do sledećeg čitanja.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author