Decembarska čitaonica – Knjige koje želite za poklone

Pozdav svima! Evo došao je i taj decembar, a uskoro i kraj 2020. godine, koju su pisali Stiven King i Džordž Martin, a režirao Kventin Tarantino. Barem se meni tako činila.

Jedna od dobrih strana, kako vidim kod većine, jeste da smo napokon imali vremena da sednemo i odgledamo tu seriju koja nam stoji za vratom, sustigli sve Marvelove filmove i izborili se sa većim serijalima knjiga koje nas sa polica osuđuju. Srećom, njih nikad ne manjka.

Ova godina je prošla i bolje nego što smo svi mislili u smislu novih izdanja knjiga, pa tako ni decembar nije ostao bez dobrih naslova!

 

Put nazad – Gavrijel Savit

 

Put nazad je priča inspirisana jevrejskim narodnim tradicijama koje će opčiniti ljude koji vole Nila Gejmena i Filipa Pulmana.

Pratimo dva tinejdžera na putu kroz Daleku zemlju, jevrejsko boravište duhova i demona.

 

 

 

 

 

 

 

 Alfa Enigma – V. Majkl Gir

 

Dr Timoti Rajan je vojni psiholog, koji upoznaje novu pacijentkinju, poznatu samo pod imenom Zatvorenik Alfa, koja priča na čudnom jeziku i škraba u crtama, tačkama i malim slikama. Da li je to ona naučnik ili najlukaviji špijun?

Za to vreme, u Egiptu, arheolog Rejd Farmer otkriva grobnicu 18. dinastije, koja ne bi trebalo da postoji. Tamo nalaze materijale, matematiku i epigrafiju Maja koje nisu postojale pre 3000 godina. I ubrzo su, zajedno sa sarkofagom, kidnapovani.

 

Ova, prilično čudna i opčinjavajuća priča je baš ono što nam treba u 2020. godini. Ko je, ono beše, imao mumije i prokletsvo za decembar?

 

Lopov na krilatom konju – Kejt Maskarenhas

 

Porodica Kendrik je počela da pravi svetski poznate lutke još ranih 1800-ih. Ali njihove lutke nisu samo lepo izrađene, svaka od njih ima određenu emociju koju je položio njen tvorac. Magija gde se može osetiti blagostanje ili paranoja, samo na jedan dodir. Iako su to započele žene, danas samo muškarci u porodici znaju tajnu njihove radionice. Međutim, Persefone Kendrik želi da prekine tu tradiciju, i vidi odličnu priliku kada im se iznenada pojavi momak koji trvdi da je njihov rođak i da zna zanat. Ali jedna od najpoznatijih lutki je ukradena, a samo neko ko ima magijsko znanje mogao je to da uradi.

 

 

 

 Vatreni Bog – R. F. Kuang

 

Treća i poslednja knjiga jedne od najčitanijih azijskih fantastika, u poslednih nekoliko godina. Poppy War trilogija je mračna priča koja kombinuje istoriju Kine 20. veka, rat opijuma, sa interesantnim svetom bogova i čudovišta koji dovodi do razornog, očaravajućeg efekta.

 

 

 

 

 

 Ritam rata – Brandon Sanderson

 

I na samom kraju, još jedan nastavak u najpoznatijem serijalu Arhiva olujne svetlosti, Brandona Sandersona.

Ova opčinjujuća priča, a i sam serijal, je sve što nam je potrebno da bi smo pregurali ovu godinu do kraja.

 

 

 

 

A sada vas ostavljam da pronađete priču koja će vam utopliti ovaj hladni decembar (ne volim zimu – eto, rekla sam!), da vidite koja vam je priča omiljena, dok ja nađem način kako da se dokopam Poppy War trilogije.

Imam tu čast među prvima da vam kažem – čitamo se sledeće godine!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author