Junska čitaonica 2021 – lista stranih naslova

Eto, došlo je i to leto, ali se sigurno ne čini tako. Pitanje je mogućnosti putovanja na more, a ipak verujem da kao i ja maštate o toplim danima, dok sedite na plaži sa pićem, koktelom i knjigom u rukama. Ahh, maštarije.

To ne znači da leto ne mora da bude dosadno i provedeno u nekoj hladovini, tu su knjige da nas odvedu na neko putovanje, možda čak i bolje nego što možemo da zamislimo. A kao i uvek, novih knjiga nikad ne manjka.

Uništitelj carstva – Viktorija Avejard

Od spisateljice serijala Crvena kraljica, stiže novi fantastični serijal.

Čudna tama raste u Alvardu, što može da oseti i Koriane an-Amarat, koja ušuškano živi u svom gradiću na ivici mora. Ubrzo otkriva istinu: ona je poslednja iz drevne loze – i poslednja nada da spasi svet od uništenja. Ali ona neće biti sama. Čak i dok pada mrak, pridružuje joj se grupa malo verovatnih saputnika:

Plemić – koji mora da bira između kuće i časti;

Besmrtni čovek – koji sveti prekršeno obećanje;

Atentator – prognan i krvoločan;

Drevna čarobnica – čije zagonetke sadrže jezivo predviđanje;

Falsifikator – sa tajnom prošlošću i

Lovac na glave koji ima da ispravi neke račune.

Šta može da krene naopako?!

 

 

Oštrica tajni – Triša Levenseler

 

 

 

Ziva više voli metal od ljudi. Danima sedi u svojoj kovačkoj radionici, daleko od društva i teskobe koji joj oni izazivaju, koristeći svoj magični dar za kreiranje jedinstvenog oružja prožetom snagom.

Kada dobije zahtev od moćnog vojskovođe, nastaje mač koji je sposoban da ukrade tajne svojih žrtava. Mač koji može da zaseče daleko dublje od svoje oštrice. Mač sa snagom da sruši kraljevstva. Uskoro saznaje da će vojskovođa koristiti taj mač da porobi ceo svet, te Ziva uzima svoju sestru i mač i beži. I tako kreću na put da pronađu nekoga ko može taj mač da koristi ili način da ga zauvek unište.

 

 

 

 

Senka bogova – Džon Gvin

 

Nakon što su bogovi ratovali i doveli sebe do izumiranja, kataklizma njihovog pada razbila je zemlju Vigrid.

Sada se diže novi svet, u kojem su vlasti gladne za moć, a čudovišta lutaju po šumama i planinama. Svet u kojem kosti Bogova i dalje imaju veliku moć, za one hrabre – očajne i dovoljno lude da ih potraže.

Sa takvom sudbinom pratimo troje ljudi, lovkinju koja ide na opasnu misiju, plemkinju koja je odbila sve svoje privilegije zarad slave na bojnom polju i roba koji traži osvetu.

Postavljen u novom svetu, inspirisanom Nordijskom mitologijom, ova knjiga je puna mitova, magije i krvne osvete.

 

 

 

Gospodar Đina – P. Đeli Klark

 

Iako je Fatma el-Sha’aravi najmlađa žena koja radi u Ministarstvu za alhemiju, čarolije i natprirodne celine, ona sigurno nije nova i neiskuna, posebno zato što je prošlog leta sprečila uništavanje univerzuma.

Nakon što neko ubije tajno bratstvo posvećeno jednom od najpoznatijih ljudi u istoriji, al-Jahizu, Fatma je pozvana da reši slučaj. Uz svoje kolege iz Ministra, devojke Siti, Fatma mora da reši slučaj pre nego što bude kasno.

 

 

 

 

Sestra crne vode – Zen Čo

 

Džesamin Teoh je ostala bez novca i odlučila da ode nazad u Malaziju. Kada počne da čuje glasove tj. jedan glas, shvati da je to niko drugi nego duh njene babe – Ah Ma. Za života, ona je bila medijum koji je razgovarao sa duhovima, a sada samo želi da poravna račune sa šefom bande koji je uvredio Boga i odlučila je da će Džes u tome da joj pomogne. Uvučena u svet Bogova, duhova i porodičnih tajni, Džes će shvatiti da pomaganje duhovima i nije baš tako pametan potez.

Sa ovim završavam i želim vam odlično leto, puno knjiga i avantura, pa makar bile samo i na papiru.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author