Čitaonica avgust 2021 – strana izdanja

Leto se bliži kraju, nadam se da ste uspeli da uživate u knjigama i letovanjima, a uskoro će i škola da počne. Tako da sam vam i za ovaj kraj leta i početak jeseni donela nekoliko zanimljvih knjiga u kojima možete da se izgubite tokom večeri.

Beleške iz zapaljenog doba – Kler Nort

 

Ven je nekada bio sveti čovek, čuvar drevnih arhiva. Njegova dužnost je bila da tumači arhaične tekstove, razvrstavajući korisna znanja iz jeretskih ideja zapaljenog doba – doba bolesti i klimatskih katastrofa. Jer u tom svetu, takve informacije se moraju pomno čuvati tako da se bolesti koje su dovele do te ere, nikad više ne ponove.

Međutim, kada mu priđe revolucionarno bratstvo i počne da ga pritiska da prevede ukradene spise koji ugrožavaju sve što mu je nekada bilo drago, život će mu se preokrenuti. Ven mora da odluči koliko je spreman da spasi svet i koliko je spreman da izgubi.

 

 

 

 

 

Pesma za divlje-građene – Beki Čembrs

Od veoma poznate spisateljice Beki Čembrs dolazi novi roman koji nam daje nadu za budućnost.

Prošli su vekovi od kada su roboti na zemlji stekli samosvest i položili svoje alate. Vekovima od kad su masovno zalutali u divljinu, da ih ljudi više nikada ne vide. Vekovima od kada su otišli u mitove i legende.

Jednog dana, Monahu čaja se život menja kada dolazi robot, koji obećava da će ispuniti obećanje proveravanja. Robot ne može da se vrati sve dok ne dobije odgovor na pitanje Šta ljudima treba? Ali odgovor zavisi od koga pitaš i kako. I moraće mnogo često da ga pita.

 

 

 

 

 

Šest crvenih ždralova – Elizabet Lim

 

Šiori, jedina princeza Kiate, ima tajnu. Zabranjena magija teče njenim venama i uglavnom je dobro krije. Kada na svojoj ceremoniji veridbe izgubi kontrolu, ono što joj se u tom trenutku učinilo kao srećan momenat jer je odložilo neželjenu ceremoniju, privlači pažnju njene maćehe, Raikame.

Raikama poseduje mračnu magiju i odlučuje da izbaci mladu princezu. Njenu braću je pretvorila u ždralove, a Šiori upozorila da ne sme da priča ni sa kim, jer za svaku reč koju izgovori, jedan njen brat će umreti.

Sada sama i bez ikoga, bez mogućnosti da govori, Šiori polazi da traži svoju braću i na tom putu otkriva zaveru za preuzimanje prestola.  To jedino ona može da zaustavi ali, takođe, mora da poveruje momku za koga je izbegavala da se uda.

Ovo prepričavanje vrlo poznate bajke će vam sigurno biti nova omiljena priča.

 

 

Ona koja je postala sunce – Šeli Parker-Čan

U izgladnelom selu, u prašnjavoj žutoj ravnici, dvoje dece imaju dve sudbine – dečak, veličanstvo i devojka, ništavilo.

Nakon napada bandita, momak i devojka su jedni ostali živi, a ipak je momak taj koji je pao u očajanje i umro. Devojka je, pak, kako bi preživela uzela  identit svog brata i ušla u Manastir kao mladi muški iskušenik. Tamo je, sa svojom voljom za preživljavanje, Žu naučila da je izuzetno sposobna da uradi sve, samo da je  sudbina ne bi sustigla. Ipak pojaviće se nova mogućnost…

Kombinacija Mulan i Ahilove Pesme, vrlo smelo prikazivanje uspona cara osnivača dinastije Ming, ova knjiga će vas ostaviti bez daha.

Ovo je još jedan set knjiga za pred kraj leta i da početak škole ili posla, namenjen da ih učini podnošljivijim. Pa se čitamo sledećeg meseca.


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *