Čitaonica jul 2021 – Strana izdanja

Eto tako, dočekasmo to leto u punom jeku. Bilo da umiremo od vrućine ili slušamo udarce grmljavine u pozadini, za mene je ipak leto najbolje doba godine. Kako Vi provodite leto? Uz šetnje, bazene, možda ste uspeli da pobegnete na more, negde na planinu ili čisto negde u prirodu? Ako pak ne znate koju knjigu da ponesete na more ili da držite uz sebe zarad makar i pet minuta mogućnosti da pročitate pasus, ja ću vam predstaviti novije knjige koje će vas odvesti mnogo dalje od Grčke.

Zemlja traganja – Keri Vaun

 

Insula Mirabilis – je izolovano ostrvo koje je izgradio bogati Haris Lang, u kome će turisti jednog dana dati velike pare da iskuse fantastičnu avanturu, zasnovanu na visokoj tehnologiji, zajedno sa zmajevima, jednorozima i magijom.

Međutim, jedan od zaposlenih se odmetnuo i aktivirao nevidljivi štit koji je ukinuo svaku komunikaciju sa spoljnim svetom i niko više ne može da uđe.

Tako je Lang, zaposlio profesorku književnosti dr Adi Koks da vodi štrajkački tim plaćenika kako bi upali na to ostrvo. Međutim, ovaj put neće biti lak za Adi, a nijedna d20 kocka neće moći mnogo da pomogne.

 

 

 

Za vuka – Hana F. Viten

 

Kao jedina druga ćerka koja se rodila u porodici u poslednjem veku, Crvena ima jednu svrhu – da bude žrtvovana Vuku iz šume, u nadi da će vratiti zarobljene Bogove Sveta. Ali legende lažu… Vuk je čovek, a ne čudovište. Njena magija je poziv, a ne prokletstvo. A ako ne nauči da je koristi, čudovišta koja su nekad bili Bogovi, će preuzeti šumu.

 

 

 

 

 

 

Biblioteka mrtvih – T.L. Huču

 

Ropa je napustila školu da postane neko ko priča sa duhovima. Sada priča sa mrtvima, i prenosi poruke živima. Sve dok u najmračnijim ulicama Edinburga, ne nestane dete i ona oseća da je njena obaveza da ovo istraži. Otkriće začaranu biblioteku, susresti se sa smrću nekoliko puta – nije to baš planirala i, naravno, otkriće tajne ovog grada koje niko do sada nije čuo.

Za ljubitelje Stranger Things i Šesto čulo, dobiće pravi letnji triler u ovoj fantastici smeštenoj u moderno doba.

 

 

 

 

Priča o Tišini – Aleks Mejers

 

Nekada davno, bio je jedan Kralj dovoljno budalast da napravi zakon gde ženska deca ne mogu, niti će ikada, biti naslednici. A onda se Lordu Kordonu rodila ćerka. Te je Merlin, sakrio na mestu gde će da odrasta kao dečak, a ime Lorda Kordona će ostati neukaljano.

To dete se zove Tišina.

Ovo je priča o Tišini i kako se ona uklapa u svet gde ima velika i jasna podela na polove i klase. Vrlo zabavan osvrt na poznatu francusku priču.

 

 

 

Društvo glicenije Lejdi Skoundrel – India Holton

 

Sesilija Basingvejt je idealna viktorijanska dama. Ona je, takođe, lopov. Kao i ostali članovi sestrinskog društva Društvo glicenije, ona leti po Engleskoj pijući čaj, ucenjujući prijatelje i stičući blago na zanimljiv način. Svakako, ona ima mračnu i traumatičnu prošlost i prepotentnu tetku, ali ako se uzme u obzir, to je prijatno postojanje. Dok se muškarci ne pojave.

Ova izuzetno duhovita igra mačke i miša, sa obaveznom pauzom za čaj, prava je knjiga za pored mora.

Sa time, želim vam dobro leto i provode, u nadi da se čuvate, naravno, kao i mnogo mnogo knjiga.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author